Tvättstugor

Varje hus har en tvättstuga i entréplanet (uppställning och utseende kan variera mellan husen). Bokningar görs i förrummet till tvättstugan. Flytta din låsbricka till den tid och datum du vill boka. Efter användning ansvarar du för att tvättstugan och dess tillhörande utrymmen blir ordentligt städade, se anslag i tvättstugan. Glöm inte att flytta tillbaka din låsbricka när ditt tvättpass är över. Håll källar- och tvättstugefönster låsta på grund av inbrottsrisken.

Det finns även två dygnet-runt tvättstugor med 5 tvättmaskiner och 5 torktumlare vardera i panncentralen som går att boka via internet eller via digital bokningstavla i passagen in till lokalen. För att komma till bokningen använd denna länk. Alla medlemmar har tillgång till dessa tvättstugor. Ni som inte vet ert användarID och lösen, kontakta styrelsen@masangen.se

Outnyttjade tvättider

Vi är många hushåll som delar på tvättstugan och det kan ibland vara svårt att få tider. Ibland händer det dock att man glömmer sin tvättid och för att tvättstugan inte ska stå outnyttjad är det okay att överta en bokad tid om tvättning inte påbörjats en timme efter utsatt tid. Observeras dock rutinerna kring whiteboardtavlan, se ”Sen till tvättid”.

Sen till tvättid

Du som vet med dig att du kommer bli sen till din tvättid; skriv upp datum, tid och lägenhetsnummer på whiteboardtavlan för att behålla din bokning. Noteringar på whiteboardtavlan skall respekteras av övriga medlemmar.

Dosering av tvättmedel

Dosera rätt. I Göteborg har vi mjukt vatten, dosera därför efter den minsta mängden som anges på förpackningen. Tvätten blir inte renare om du tar mer tvättmedel, det kostar bara mer och smutsar ner vattenmiljön i onödan.

När vi använder för mycket tvättmedel tar även värmeelementet i tvättmaskinen skada vilket resulterar i försämrade tvättegenskaper samt dyra reparationer.

Använd gärna doseringsskopa så får ni rätt mängd tvättmedel i maskinen.

Mattvätt

I den gamla panncentralen finns det en större maskin avsett för mattvätt, se översiktskartan. Bokning av denna sker på internet eller via digital bokningstavla.

Mattvätt